voorbeschouwing VVG-Olde Veste

Zaterdagmiddag 23 september 2017 is voor VV Groningen een historische dag. Om half drie ‘S Middags maakt VVG dan zijn debuut in de Eerste Klasse van het zaterdagvoetbal. Nooit eerder speelde VVG zo hoog.

Tegenstander is d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk. Een mooie tegenstander en gelijk een prima testcase voor de promovendus. De Steenwijkers beginnen aan hun negende seizoen op rij in de Eerste Klasse en eindigden vorig seizoen op een fraaie tweede plaats. Promotie via de nacompetitie zat er niet in voor de Geel Blauwen. Oranje Nassau was te sterk waardoor d’Olde Veste Eerste Klasser bleef. Overigens kunnen ze zich dit seizoen revancheren voor de nederlaag tegen Oranje Nassau, want een ronde later degradeerde ON alsnog door twee keer ruim van het Zuid Hollandse Smitshoek te verliezen.

d’Olde Veste was vorig seizoen de club met de meeste treffers voor in de Eerste Klasse, liefst 77 keer troffen ze doel. Tien meer dan kampioen HZVV. Verwachting is dat d’Olde Veste komend seizoen met Oranje Nassau, Buitenpost en Drachtster Boys om de titel zal gaan strijden. Al is het uiteraard altijd afwachten hoe een club uit de zomerstop komt qua vertrokken spelers en hun vervangers.

Kortom, er wacht VVG direct al een sterke tegenstander.

In de beker trof d’Olde Veste drie tweede klassers. Van Olyphia werd (uit) met 5-3 gewonnen, thuis tegen Joure (2-1) en FC Meppel (6-0) werd ook gewonnen.

En dan de thuisclub. Zes jaar geleden nog een vijfde klasser en in korte tijd uitgegroeid tot een Eerste Klasser. Vaak zit daar dan veel geld en een rijke sponsor achter. Zo niet bij VVG. De opmars van VVG is het gevolg van een gestaag opgebouwde en elk jaar weer iets verder versterkte selectie met veel spelers die graag in een gezellige omgeving met (oude) vrienden willen spelen. Die aantrekkngskracht heeft voor een sterke selectie gezorgd waarbij een goeie teamspirit gecombineerd wordt met goede voetballers. Twee kampioenschappen en twee promoties via de nacompetitie waren het gevolg van het uitgekiende en goeie beleid van VVG en zie hier, zaterdag debuteert VVG in de eerste Klasse!

In de drie bekerwedstrijden maakte VVG alvast een prima indruk. Zondag eerste klasser WVV werd uit met 1-4 verslagen, daarna werd van tweede klasser GVAV Rapiditas met 5-0 gewonnen en tenslotte werd het vorig seizoen uit de Eerste Klasse gedagreerde Omlandia in Ten Boer met 1-5 afgedroogd. Resultaten die vertrouwen bieden voor het debuutjaar in de Eerste Klasse. Een seizoen waarin handhaving de eerste doelstelling is maar waarin stiekem gehoopt zal worden op iets meer, een zorgeloos seizoen in het linkerrijtje met wedstrijden waarin spektakel geboden kan worden bijvoorbeeld.

Aanvang is half drie, place to be is Sportpark Het Noorden, Iepenlaan 89 in Groningen.

door Abubakari de Vries

1 Response