VV Groningen naar 2e ronde nacompetitie

VV Groningen heeft de eerste horde genomen in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Eersteklasser WNC uit het Gelderse Waardenburg werd vanmiddag op sportpark het Noorden in Groningen met 3-1 verslagen. VVG miste ook nog eens twee strafschoppen. WNC speelde na een vroege rode kaart bijna de hele wedstrijd met tien man.

De rode kaart viel na 11 minuten. Maxin Kivana speelde te kort terug op zijn doelman Arjen Kaasjager en Kaasjager vloerde Virgil Muller die er tussen was gesprongen. De WNC doelman kreeg direct rood. Het buitenkansje voor VVG werd echter niet benut, want Jaimie Walstra schoot snoeihard op de lat.

Veldoverwicht VVG

VVG had daarna een veldoverwicht, maar de gasten waren een paar keer gevaarlijk via Michael Soepnel en een kopbal van Nehemia Sanaky. De gevaarlijkste man van WNC, Vincent Verheul kreeg ook enkele kansjes. Muller kreeg een grote mogelijkheid voor VVG, maar hij stuitte op inval-doelman Jesse kok.

In de beginfase na de pauze hetzelfde beeld. VVG was sterker, maar de eerste kansen waren voor WNC. Aimen Seqqal stuitte op VVG doelman Karim Khajjouf en ook Sanaky zag zijn inzet gestopt door Khajjouff. Seqqal kreeg nog een kans die via de handen van de VVG doelman op de lat belandde.

Voorsprong

Daarna trok VVG de wedstrijd helemaal naar zicht toe. Na 62 minuten kopte Giovanni Salvo een voorzet van Jaimie Walstra raak: 1-0. Ruim tien minuten later leek de tweede er te komen. Walstra werd gevloerd door Kevin van de Velde, maar de strafschop van Tim van der Molen werd gepakt door Kok. Kok stopte daarna nog een goed schot van Van der Molen.

Van der Molen kreeg zijn doelpunt wel. Walstra stuitte eerst nog op Kok, maar de rebound was een prooi voor de VVG spits: 2-0. Nog geen twee minuten later lag de 2-1 er in. Nehemia Sanaky schoot in. Khajjouf stopte de bal die voor de voeten kwam van Soepnel die raak prikte: 2-1. WNC was daarna niet meer bij machte om er nog een gelijkspel uit te slepen.

VVG kreeg grote kansen om de marge weer te vergroten. Muller aarzelde te lang met het afgeven op de volledig vrijstaande Van der Molen en diens inzet werd van de lijn gehaald. Muller schoot nog een keer voorlangs. In de absolute slotseconden kon Salvo alleen op Kok af en Salvo passeerde de doelman en besliste de wedstrijd: 3-1. De scheidsrechter floot meteen af.

“Uiteindelijk is het een verdiende overwinning”, aldus Giovanni Salvo. “Maar toen zij met tien man waren speelden we het eerst niet goed uit. Toen we met 1-0 voor kwamen kregen we meer vertrouwen”. Toch werd het in de slotfase onnodig spannend. “Ja, dat werd een klein beetje billen knijpen. Maar de bal viel bij hun niet goed en gelukkig maak ik de 3-1 en was het ook meteen afgelopen”. Volgens Salvo is de hoofdklasse bereiken geen bittere noodzaak: “We hebben onze doelstelling al gehaald en dat is handhaving en dan is de periodetitel en de nacompetitie een mooi toetje”.

“Giovanni komt uit de vierde klasse bij VVK vandaan en heeft zich bij ons zo verbeterd”, aldus VVG trainer Gert Haak. “Hij was vanmiddag heel belangrijk. Gio is echt een totale voetballer geworden”. Haak zag de gemiste strafschoppen met lede ogen aan: “Ik kreeg een Nederland – Italië visioen toen Nederland twee strafschoppen miste. Ik heb van tevoren gezegd: Geniet, het hoeft niet. Maar als je tegen tien man speelt mag het wel wat rustiger. Ik was niet onder de indruk van de tegenstander. Ik vond dat we niet veel hebben weggeven en zelf veel gevaar hebben gesticht”. Volgende week wacht in Vriezenveen DETO als tegenstander. Daarna komt de finale voor een plek in de hoofdklasse.

VV Groningen – WNC 3-1. 1-0 Giovanni Salvo (62.), 2-0 Tim van der Molen (79.), 2-1 Michael Soepnel (81.), 3-1 Giovanni Salvo (90+2). Toeschouwers: 250. Rood: Arjen Kaasjager (WNC, 11.) Bijz: VVG mist twee strafschoppen.

Man van de wedstrijd Giovanni Salvo.

Amusementswaarde: 7,5

Opstelling VV Groningen: Kahjjouf, Kalswe, Salvo, Ludema, Van der Molen, Muller, J Walstra (Venema, 82.), W Walstra, Selassa, Rosema, Lourens.

Bron: Andor Heij tweenu.nl link naar het originel artikel